500.000 for en p-plads

BOLIG

Når danskerne går på jagt efter lejligheder, bliver traditionelle kriterier som havudsigt, gårdhave og elevator undermineret af hensyn til familiens tilsyneladende kæreste eje – bilen. Muligheden for at kunne parkere den firhjulede vejer nemlig højere end udsigten, når vi køber bolig. Det viser en rundspørge, som ejendomsmæglerkæden Home har lavet blandt et bredt udsnit af sine mæglere.

Spørgsmålet lød på, hvad køberne anser som vigtigst, når de jagter en ny lejlighed. Hovedparten af mæglerne svarede, at altanen er det absolut væsentligste – men den næststørste gruppe svarede, at “parkeringsmulighed har størst betydning”. Gruppen af mæglere, der anser henholdsvis gårdhave, elevator og udsigt som den afgørende faktor, kom længere nede på listen.

Mens danskerne vil give bilen dens eget rum, stiger priserne på parkeringspladser også eksplosivt – især i det indre København, hvor det anslås, at der højst er omkring 100 private p-pladser i forbindelse med ejerlejligheder. Ligger den under åben himmel, koster pladsen typisk 350.000 kroner. Er der tag over, ryger prisen let op over 500.000 kroner.

Tags