5 råd til energirenovering af din bolig

Med økonomisk tilskud eller rådgivning fra et energiselskab kan du energirenovere din bolig. Pengene, du sparer i varme, kan du stikke lige ned i foret.

  Foto: istockphoto.com  

BOLIG

Energiselskaberne er forpligtede til at reducere danskernes energiforbrug, hvorfor de enten med rådgivning eller økonomisk tilskud kan bidrage til energibesparende projekter i din bolig.

1. Kontakt et energiselskab

Du er ikke tvunget til at bruge dit nuværende energiselskab. Derfor: Kontakt flere selskaber og spørg ind til, hvad de forskellige kan tilbyde af enten rådgivning eller finansiering.

2. Lav en aftale

Før du begynder renoveringen, skal aftalen med energiselskabet være i hus. Er aftalen ikke indgået, kan du ikke få tilskud. Husk at tale med energiselskabet om, hvilken dokumentation de kræver for, at du kan få tilskuddet til energirenoveringen udbetalt.

3. I gang med arbejdet

Hvordan du får energirenoveringen udført er for så vidt ligegyldigt: Er du en handyman, kan du selv gribe hammer og sav, men du kan også vælge at få arbejdet udført af en håndværker. I sidste tilfælde kan arbejdet være dækket af en garanti.

4. Send dokumentation

Med det energibesparende arbejde udført skal du sende dokumentationen til energiselskabet.

5. Tak for tilskud

Når energiselskabet har modtaget dokumentationen, kontakter de Energistyrelsen. Har din aftale med energiselskabet været af økonomisk karakter, kan du nu få udbetalt dit tilskud.

Tags

Anbefalede artikler