5.000 flere boliger til salg

Tæt på 59.000 ejerboliger står til salg i hele landet. Det er godt 4.900 flere end sidste år, viser nye tal fra Realkreditrådet

BOLIG

Der er flere boliger til salg, og priserne på til-salg-skiltene falder.

Boligmarkedet bløder stadig.

Nye tal fra Realkreditrådet viser, at tæt på 59.000 ejerboliger står til salg i hele landet. Det er omkring 4.900 flere end sidste år.

Det skyldes ifølge Realkreditrådet, at der kun nedtages 6.500 salgsopstillinger fra internettet hver måned – enten fordi boligen er solgt, sælger skiftede ejendomsmægler, eller fordi salget blev udskudt eller opgivet.

“Der bliver gennemsnitligt nedtaget 2.000 færre ejerboliger om måneden end for tre år siden. Det skyldes en kombination af, at antallet af bolighandler stadig ligger på et lavt niveau historisk set, men også at sælgerne ikke i samme grad som tidligere tager deres bolig af markedet, selvom den ikke er solgt,” siger vicedirektør i Realkreditrådet, Jan Knøsgaard.

På trods af det kæmpe udbud af boliger er “liggetiden” ikke ændret.

En husejer skal således regne med, at det tager otte en halv måned at sælge et hus eller rækkehus, og det er det samme som sidste år.

Til gengæld er priserne faldet en smule.

Der er dog store regionale forskelle. I hovedstaden er udbudspriserne steget med ca. 2 pct. over det seneste år, mens priserne på til-salg-skiltene generelt for hele landet ligger 1,6 pct. lavere end sidste år.

“Boligmarkedet har svært ved at komme op i gear. De familier, der har behov for at købe en ejerbolig, lader vente på sig. Det begrænser antallet af handler og dermed antallet af ejerboliger, som falder ud af markedet. I det lys er det naturligt, at sælgerne løbende sænker udbudspriserne,” siger Jan Knøsgaard.

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display