20.000 ekstra om måneden: Lejlighedsejere forgyldt gennem fire år

Priserne på ejerlejligheder i København by er steget med 52 pct. de sidste fire år. For en lejlighed på 90 kvm. er gevinsten på over 1 mio. kr. Det viser Boligmarkedsstatistikken for 3. kvartal 2016.

  Foto: istockphoto.com  

BOLIG

Hvis du har ejet en lejlighed i hovedstaden de sidste fire år, er du højst sandsynligt også blevet forgyldt måned efter måned. I perioden er prisen på en ejerlejlighed i København by steget med godt 50 pct.

”Det betyder, at gevinsten på en ejerlejlighed på 90 kvm. løber op i knap 1,1 mio. kr. på fire år,” siger Ane Arnth Jensen, direktør i Realkreditrådet.

Det kan omregnes til, at ejere af sådan en lejlighed har fået mere end 20.000 kr. ekstra i lønningsposen ubeskattet, hver måned de sidste 48 måneder.

”Og det regnestykke ser ikke meget anderledes ud, hvis vi korrigerer for den generelle prisudvikling i samfundet,” siger Ane Arnth Jensen.

Selv om farten er sat lidt ned, stiger priserne fortsat, og i 3. kvartal steg de københavnske ejerlejligheder med yderligere 1,4 pct.

Gælder også rundt om København

I samme periode er prisen på ejerlejligheder i Københavns omegn også øget med lige knap 50 pct.

”I kroner og øre er prisstigningerne dog mindre, da priserne generelt ligger på et lavere niveau uden for København. Her kan prisstigningen de seneste fire år på en lejlighed på 90 kvm. omregnes til en gevinst på mere end 700.000 kr.,” siger Ane Arnth Jensen.

I oplandet til København er priserne på ejerlejligheder også steget meget - ca. 400.000 kr. - de seneste fire år, mens stigningerne langt fra har været så kraftige i syd- og vestsjælland. 

I jylland er priserne steget mest i Østjylland, hvor Aarhus trækker priserne op, og i Nordjylland, hvor Aalborg er lokomotivet. 

Figur: Gevinst på en ejerlejlighed på 90 kvm. de seneste fire år, i kroner

Note: Opgjort i nominelle priser
Kilde: Boligmarkedsstatistikken

Tags

Anbefalede artikler