Vintervejret gav boom i bilskader

Årets første to måneder har lunet på landets autoværksteder - isen, sneen og frostvejret har givet 10 procent flere buleskader sammenlignet med sidste år.

BILER


Det har været den værste vinter siden 1996 med frostvejr døgnet rundt og is- og sneglatte veje.

Forsikring & Pension gjort status over, hvordan det uvante vejrlig har ramt bilparken i form at buler, og ikke så overraskende ligger antallet af skader på biler og varevogne 10 procent højere i det to første måneder af 2010 sammenlignet med sidste år.

“Det slår aldrig fejl. Når sneen og frosten kommer, er der flere, der kører galt. Vinteren har været voldsom i år med meget sne og is på vejene, og det har helt som forventet skabt stor travlhed på autoværkstederne,” siger chefkonsulent ved Forsikringsoplysningen, Christian Skødt.

Således er antallet af buleskader det højeste siden 2004, hvor Forsikring & Pension for første gang begyndte at registrere antallet af buleskader hver måned.

Færre alvorligt tilskadekomne

Men selvom antallet af uheld er steget ganske betragteligt, er færre danskere kommet alvorligt til skade i de glatte føre.

Når vejene er dækket af sne og is, er der færre uheld med alvorlige personskader.

“Når sneen falder, og vejene bliver glatte, sætter vi automatisk farten ned. Vi ryger måske oftere en tur i grøften. Men alt i alt betyder sne på vejene, at vi undgår mange af de alvorlige trafikuheld,” siger Christian Skødt.

I januar i år er antallet af dræbte og alvorligt tilskadekomne i trafikken 263 mod 412 i januar sidste år.

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display