Vi køber flere små og billige privatbiler

Bilsalget i maj kravlede op på det højeste niveau i 15 år. Især de små biler er populære.

BILER

Små billige biler er populære hos danskerne. Seks ud af ti solgte personbiler til private hører nu til i kategorien små biler. For et år siden var det kun fire ud ti.

- De private købere har gennem længere tid været rigtigt glade for de mindre, billige og brændstoføkonomiske biler. Den tendens ser vi forstærket i maj, siger Bent Mikkelsen, administrerende direktør hos De Danske Bilimportører.

Danskernes appetit på små billige privatbiler er den væsentligste årsag til, at salget af nye biler i maj nåede op på 16.683. Det er det højest maj-niveau i 15 år og godt 100 biler flere end i samme måned sidste år.

Tallene dækker over en stor fremgang i salget af biler til private, men en tilsvarende stor tilbagegang i salget af firmabiler. Markedet er fortsat stærkt præget af regeringens leasingindgreb, konstaterer bilimportørerne.

- Markedet har ændret sig markant i forhold til sidste år. Vi ser, at salget til virksomhederne falder drastisk, siger Bent Mikkelsen.

- Det er en klar konsekvens af leasingindgrebet og den usikkerhed, der er i markedet omkring fortolkningen af de nye regler, fastslår han.

Han glæder sig omvendt over, at de private forbrugere udviser stor optimisme. Fremgangen i maj, kan dog også skyldes, at mange ville have den nye bil klar, inden Skat i starten af juni overgik til et nyt indregistreringssystem.

Cheføkonom i Danske Bank, Steen Bocian, mener, at fremgangen i bilsalget sker på en billig baggrund.

- Hvis man renser fra effekten fra den ændrede beskatning af leasingbiler, så er der en svagt faldende tendens i bilsalget, som stemmer godt overens med, at danskernes privatøkonomi er under pres fra faldende realløn og stigende personskatter, siger Steen Bocian.

- Omvendt, så er der ingen tvivl om, at bilsalget også har gavn af det ekstremt lave renteniveau, som alt andet lige mindsker udfordringerne med hensyn til at finansiere bilkøbet, konstaterer han.

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display