Undgå skat af fri bil med dele-leasing

Bruger du primært firmabilen til erhvervskørsel, kan det måske betale sig at droppe den almindelige firmabilordning og dele en leasingaftale med din arbejdsgiver.

BILER

Tiden bag rettet bruger du primært på at køre på besøg hos kunderne, men når weekenden banker på, står firmabilen parkeret i garagen, selvom du har ret til at bruge den i fritiden. Er det et scenarium, du kan nikke genkendende til, kan det måske betale sig at ændre den traditionelle aftale om firmabil til en deleleasingaftale, eller en såkaldt splitleasingaftale.

Betal efter forbrug
Stiller arbejdsgiveren din firmabil til rådighed til privat brug, skal du betale skat af fri bil. Men ved en deleleasingaftale indgår du og arbejdsgiveren hver jeres identiske leasingaftale med leasingbureaet for samme bil. På den måde betaler du selv for det private brug af bilen og skal derfor ikke betale skat af fri bil.

”Hvis du primært bruger firmabilen til erhvervskørsel, kan en deleleasingaftale være en fordel for dig. For ved en sådan ordning skal du kun betale for dit faktiske forbrug af bilen” siger skattepartner i Deloitte, Richardt Tabori Kraft. ”Hvis du for eksempel bruger bilen 60 % til erhvervskørsel og 40 % til privat kørsel, så skal du kun betale for 40 % af leasingydelsen”.

Denne form for betaling kræver et kørselsregnskab, så du kan dokumentere over for SKAT, hvor meget bilen er brugt til privat kørsel, og hvor mange kilometer den har kørt i erhvervssammenhæng.

Bilens værdi er en afgørende faktor
”Om en traditionel firmabilordning eller en deleleasingaftale bedst kan betale sig for dig, kommer an på fordelingen af privat og erhvervsmæssig kørsel, og hvor meget bilen er værd. For at afgøre, hvilken type aftale, der bedst kan betale sig, bør du opstille et regnestykke, der viser i kroner og øre, hvor meget du bliver beskattet af fri bil med tillæg af eventuelle udgifter til brændstof, og hvor meget en leasingaftale vil koste dig”, siger Richardt Tabori Kraft.

Ved en traditionel firmabilordning betaler du skat af en procentdel af bilens værdi plus et miljøtillæg. Bilens værdi bliver udregnet ud fra nyvognspris og alder, men bliver som minimum altid sat til 160.000 kr. Har bilen en værdi på mellem 160.000 kr. og 300.000 kr., skal du betale skat af 25 % af værdien. Er bilen mere en 300.000 kr. værd, skal du betale skat af 25 % op til 300.000 kr. og 20 % af beløbet over 300.000 kr.

 

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display