Spar penge på bilservice i udlandet

BILER

Hvis bilen alligevel er pakket til den næste ferie syd eller øst for grænsen, så overvej at slå bagsmækken forbi et værksted i udlandet – det kan give et tiltrængt tilskud til ferieøkonomien.

Ifølge en undersøgelse blandt læserne af FDM’s medlemsblad Motor er der mellem 1.200 og 3.600 kroner at spare på at få lavet et serviceeftersyn af bilen i udlandet – og mest oplagt i Tyskland eller Sverige.

Næsten hver femte dansker – 18,9 procent – overvejer at få deres bil serviceret i udlandet, mens fem procent allerede har fået det gjort, oplyser FDM.

Men selv om der kan være mange penge at spare i udlandet, skal man være på vagt over for en række ulemper. Først og fremmest skal du tilbage til det udenlandske værksted, hvis du vil klage – og det vil være det pågældende lands reklamationsregler, der gælder.

Du skal desuden være opmærksom på, om der er specielle regler i forhold til garantien, hvis bilen bliver serviceret i udlandet – og endelig skal tiden og transportudgifterne også tages med i det samlede regnestykke.

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display