Skat gik efter lækre luksusbiler

Skat stoppede luksuskøretøjer i weekenden. En virksomhedsejer havde glemt at selvangive værdien af sin Mercedes til privat kørsel.

BILER

En rasteplads i Støvring i Nordjylland dannede i weekenden rammen om et lille træf med luksusbiler. Og Skat stod som arrangøren.

Virksomhedsejede luksusbiler er nemlig under lup for muligt skattesnyd som led i et landsdækkende projekt.

“Bilerne er interessante, fordi der skal ske beskatning, hvis bilen benyttes privat af ejeren eller af en medarbejder. Skat har ved lignende aktioner konstateret, at det ikke er alle med en luksusbil stillet til rådighed, der bliver beskattet efter reglerne,” forklarer Jan Axelsen, der er afdelingsleder ved Skat Nordjylland.

Aktionen startede fredag kl. 13 og cirka fire timer senere, var der blevet stoppet 25 biler af mærker som Ferrari, Porsche, Jaguar, Audi og Mercedes. Kontrollen har givet anledning til at følge op på otte af de 25 undersøgte forhold.

“I en af sagerne ser det ud til, at en virksomhedsejer i otte år har glemt at selvangive værdien af at have en Mercedes stillet til rådighed til privat benyttelse,” fortæller Jan Axelsen.

Skat opdagede også en sag, hvor en stor firehjulstrækker af mærket Audi Q7 var registreret som en autocamper.

“Det betyder, at der kun er betalt 60 procents registreringsafgift i stedet for 180 procent. Vi kunne ikke finde det mini-køkken, der blandt andet skal være installeret i bilen, for at den kan indregistreres som en autocamper,” siger Axelsen.

Skat Nordjylland forventer, at aktionens samlede resultat vil give ændringer på mellem en halv og en hel million kroner.

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display