Send bilen østpå

BILER

Er du brændt inde med en benzinsluger, eller vil du bare hellere have en ny og grøn model til garagen? Så send din firhjulstrukne til Rusland, hvor gaderne flyder med købelyst og benzin til kun 5,20 kroner literen. Skat spæder til ved at give dig en del af den oprindelige registreringsafgift retur ved eksport. Men du skal ud af starthullerne nu, for meget tyder på, at den første dag i det nye år varsler en ny lov, der pålægger dig at syne din bil før eksport – hvis den vel at mærke er ældre end 10 år.

Eksport af en tonstung ting er ikke noget, man bare lige gør. Bilpriser.dk foreslår derfor, at du finder en bileksportør, går til din lokale bilforhandler eller benytter en international, online-bilauktion som Autorola.de eller Autocom.dk. Først og fremmest bør du dog få Skat til at vurdere, hvad din bil er værd.

Vurderingen koster 180 kroner og holder i tre måneder. Den kan du så vifte med på nettet eller hos bileksportøren, så vedkommende kan se, hvor meget staten er villig til at punge ud med i eksportgodtgørelse. Det giver tryghed for forhandleren og en bedre slutpris til dig. På Bilpriser.dk kan du forud for mødet med eksportøren foretage en afgiftsberegning på din bil ved at bruge importberegneren “Afgift ved import”. Skat trækker dog 15 procent af den beregnede registreringsafgift – eller minimum 7.500 kroner – fra, inden du får din eksportgodtgørelse.

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display