Sådan gør du bilen vinterklar

Vi har allerede fået den første forsmag på vinteren enkelte steder, så det er ved at være sidste udkald for at få gjort bilen klar til vinteren. Her er 5 ting på din bil, som du bør have styr på.

BILER

 

1. Lygter


Undersøg, om samtlige pærer virker og om lyset er korrekt justeret. Og nu, hvor du er i gang, kan du med fordel bruge et par minutter på at finde ud at, hvordan du skifter pærer på henholdsvis for- og baglygter. Det gør øvelsen noget nemmere, når du måske står en frostkold aften med forfrosne fingre på en tankstation og skal skifte en defekt pære.

2. Dæk

Det kommer bag på DSB hvert år, men der er ingen grund til, at du også bliver taget med bukserne nede: Gå ud fra, at før du ved af det, er sneen her, og så er det for sent at få skiftet til vinterdæk. Derfor bør du gøre det nu. Har du ikke vinterdæk, bør du anskaffe dig et sæt, da vinterdæk er den faktor, der øger din sikkerhed mest, når vejene er glatte. Der skal være mere end 3 mm mønster tilbage i gummiet, før de har en reel effekt på sneglatte veje. Og mens du er i gang – så tjek også om dæktrykket er korrekt. Sommerdækkene bør du opbevare et mørkt sted, så de ikke mørner, og sørg for at lægge dem ovenpå hinanden – står de oprejst, kan de blive deforme.

3. Ruder

Øvelsen er en fast del af morgenritualet for de fleste bilister efter en nat med frost: Afisning af ruderne. Så sørg for at anskaffe dig en ny isskraber, hvis den gamle fra sidste år er væk eller defekt. Du kan også med fordel rense ruderne grundigt både inde og ude, inden nattefrosten sætter ind. Det gør afisningen nemmere. Overvej eventuelt, om dine viskerblade trænger til at blive udskiftet – frisk gummi på viskerne gør det noget nemmere at se dine medtrafikanter.

4. Væsker

Og apropos rensning af ruderne. Fyld beholderen til sprinklervæske helt op og tjek den jævnligt gennem hele vinterhalvåret. Det er på denne tid, at du for alvor har behov for sprinklervæske, og sørg eventuelt for, at du har en reservedunk med i bagagerummet. Hvis du kører i en bil af ældre årgang, bør du også tjekke olien – er det længe siden sidste olieskift, bør du overveje at få skiftet olie. Jo tykkere olien er, des sværere er det for motoren at trække den rundt i systemet.

5. Døre og låse

Fat silikonesprøjten og giv samtlige gummilister omkring døre og bagagerum et sprøjt – så åbner de lettere i frostvejr. Giv også låsene et pift med låseolien, så minimerer du risikoen for, at de fryser til. Er din bil udstyret med centrallås, er det altid en god idé at stikke nøglen i samtlige låse og dermed undersøge, at de ikke har sat sig fast.

Kilde: FDM

 

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display