Så steg benzinen rekordmeget - igen

Prisen for en liter benzin har aldrig været så høj, som den er i dag, hvor den er steget med yderligere fem øre.

BILER

Der skal nu graves endnu dybere i pengepungen, når der skal betales for at tanke bilen.

Prisen på benzin er nemlig steget med fem øre siden torsdag, og priserne har aldrig været så høje, som de er nu. Det skriver DR.

Fredag koster en liter 95 oktan blyfri således 13,27 kroner. Og også diesel-priserne følger prisenkurven opad med en stigning på fire øre per liter siden i går.

“Det er desværre en tilbagevendende begivenhed de seneste par uger, at prisen bare er steget og steget,” siger kommunikationsdirektør i Statoil Per Brinch til DR Nyheder.

Sidste fredag fik benzinpriserne også, hvor den kom op på 13,12 kroner for en liter blyfri oktan. Der skal dog tages det forbehold, at alle priserne er målt i løbende priser, og der tages derfor ikke højde for inflation.

Årsagen til de stigende priser for brandstof er blandet andet den hårde danske vinter, det begyndende opsving i USA, samt falske rygter om at Irans boykot af levering af olie til flere vestlige lande.

Priserne er en vejledende listepris for de store multinationale selskaber, og derfor er det muligt at finde billigere benzin hos lavprisselskaberne.

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display