Priskrig på forsikringer gør ny bil billigere i drift end brugt

Den aktuelle priskrig på markedet for bilforsikringer har hjulpet stærkt med til, at det for en ung førstegangskøber i dag kan være langt billigere at købe en ny bil til omkring 100.000 kroner frem for at købe en brugt bil.

BILER

Efter at forsikringsselskaberne har opdaget, at de igen tjener penge på bilforsikringer, er der nu kamp til stregen blandt de enkelte selskaber. Specielt helt unge og nye bilister kan nyde godt af priskrigen, der reelt betyder, at det samlet set kan være langt billigere at købe en ny bil med tilhørende forsikring end at investere i en brugt bil.

Det aktuelt mest attraktive tilbud kommer fra Chevrolet, der via Alka Forsikring tilbyder en fuld forsikring i tre år for 8.100 kr. Det konkrete tilbud gælder for den lille Chevrolet Matiz, som inklusiv forsikring i tre år fås for 100.095 kr.

Til gengæld må du som bilkøber vænne dig til at blive ringet op af sælgere fra Alka Forsikring, der forsøger sælge dig andre forsikringer. Prisen på forsikringen er nemlig så lav, at selskabet ifølge branchekilder ikke har en kinamands chance for at tjene penge på bilforsikringen. Ifølge Chevrolet ventes tilbuddet da også kun at løbe et par måneder endnu.

Spar 30.000 kr. ved køb af ny bil
Også inden for andre bilmærker kan der hentes store besparelser for unge bilister ved at købe en ny bil med tilhørende forsikring, frem for at vælge en billig brugt bil. Vi har set på et regnestykke for en ung nystartet mandlig bilist på 19 år.

Er den unge mand i stand til at lægge 103.496 kroner for en ny Toyota Aygo, slipper han med små 23.000 kroner i forsikringsudgift de første tre år. Sælger vor unge mand bilen efter tre år, viser et lidt forenklet regnestykke, at den samlede udgift til forsikring og bil har stået vor modelperson i rundt regnet 60.000 kroner

Falder valget i stedet på en brugt Skoda Felicia til 50.000 kroner, ser regnestykket ikke specielt gunstigt ud. Da forsikringspræmien over en tre-årig periode løber op i hele 54.000 kroner, kommer vor modelperson samlet til at betale 104.000 kroner for bil og forsikring i tre år. Sælges bilen efter tre år, løber den samlede udgift til bil og forsikring op i cirka 90.000 kroner.

Dermed har vor modelperson sparet mindst 30.000 kroner ved at vælge en ny bil frem for en brugt bil. Skulle vor modelperson fravælge kaskoforsikringen på den brugte bil, ser regnestykket en smule mere fornuftigt. Men da besparelsen kun udgør cirka 15.000 kroner, er det stadig ikke nok til at gøre indkøbet af en brugt til en fornuftig forretning.

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display