Pas på livsfarlige sommerdæk

De billigste bildæk er også de værste. I nogle tilfælde er det direkte livsfarligt at være nærig med prisen på sommerdæk.

BILER

Når du om lidt skal til at skifte sutter på bilen og investere i nye sommerdæk, så kig lige en ekstra gang på dækmærket og prisen, inden du hiver dankortet frem.

Det kan nemlig være direkte livsfarligt at være nærig, fordi de billigste dæk fra for eksempel Kina, er lavet af dårlige materialer og fyldt med fejl.

“Forskellen ligger simpelthen i opbygningen af dækket,” siger Søren W. Rasmussen, redaktør på FDM’d blad Motor til DR.

Når de billige dæk er blevet testet viser det sig, at de har en bremselængde, der er op til 45 meter længere, end de dyre modeller. Det svarer til, at du lægger mere end en håndboldbane på langs til din bremselængde.

Derudover er de billige dæk lavet af meget dårlige materialer.

“Det er den gummiblanding, man bruger til at lave dækket, og så handler det om, hvordan mønstret er i dækket. Hvordan dækket kan træde ned i overfladen af vand, og hvor godt det kan få fat i underlaget,” forklarer Søren W. Rasmussen.

Morten Suusgaard købte billige dæk af mærkerne Nankang og LingLong fra Kina, og fandt hurtigt ud af, at bilen ikke fulgte med, når han drejede på rattet.

“De skal bare smides ud, det er helt sikkert,” siger han. Nu skal han ud og købe nye, dyre dæk.

Kilde: DR

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display