Læder og luksus til under halv pris

Få ekstraudstyret monteret, efter du har fået bilen indregistreret. Så slipper du for at betale 180% i registreringsafgift af den ekstra luksus.

BILER

Der er store beløb at spare ved først at montere ekstraudstyret, når bilen er blevet indregistreret. Du skal betale 180% i registreringsafgift til staten, når du køber en ny bil, og afgiften bliver beregnet af bilens værdi – inklusive ekstraudstyr.

Bliver ekstraudstyret først monteret, efter at bilen er indregistreret, skal du blot betale 25% i moms i stedet for 180% i registreringsafgift. Egentlig er det underligt, at de danske bilimportører ikke gør mere opmærksom på denne glimrende finte.

Måske er det for ikke at risikere, at finten bliver stoppet, eller fordi forhandlerne ikke vil miste avancen på udstyret. Det er under alle omstændigheder fuldt lovligt. På en ny Audi A4 sparer du eksempelvis 28.000 kroner på at få læderindtræk monteret af en dansk sadelmager i stedet for at lade Audi-fabrikken gøre det ved samlingen af bilen.

Sadelmageren skal have 25.000 kroner – inklusive moms – mens Audi-forhandleren skal have 53.000 kroner – inklusive registreringsafgift.

Mange muligheder

Det bedste af det hele er, at du overhovedet ikke kan se forskel på de to indtræk, for sadelmageren kan montere de originale indtræk til en lang række biler som BMW, Mercedes, Audi og Skoda. Han kan også kombinere alle tænkelige farver og kvaliteter, så du får det nøjagtigt, som du vil.

Jo dyrere skind du vælger, desto mere sparer du i forhold til det fabriksmonterede indtræk. Og når du selv får læderet monteret, bliver prisforskellen på standardlæder og de silkebløde skindtyper ofte kun et par tusinde kroner.

En læderindretning med sæder, nakkestøtter og dørsider får du for mellem 20.000 og 25.000 kroner – afhængigt af bilens størrelse og læderets kvalitet. Skal der ekstra kul på med specielle farver, farvede syninger og skind på fx loft og solskærme ender prisen på 50.000 kroner, men så har du også fået dig en læderkabine, som med afgifter ville koste det samme som en ny Toyota Yaris.

Nøgne koreanske biler

Kia har som en af de eneste bilimportører i flere år annonceret med “nøgne” nye biler, som kan indregistreres som firmabil på et særdeles lavt beskatningsgrundlag – hvorefter man så fylder på med læder, navigationssystem, alufælge, hifi -anlæg og andet godt, inden kunden modtager bilen. Det gælder blandt andet Kia Magentis – en sedan på størrelse med Ford Mondeo. På den måde bliver udstyrsniveauet en sag mellem sælger og køber.

Private bilkøbere kan gøre præcis det samme, hvad enten det drejer sig om en nøgen Kia, store originale fælge til en BMW, et originalt musikanlæg til en Mercedes eller elsæder i en Audi. Selv et originalt navigationssystem, som skal bygges ind i en midterkonsol for at have plads til en skærm, kan eftermonteres uden problemer hos forhandleren.

Det gælder fx Ford Mondeo. Mulighederne for at få eftermonteret ekstraudstyr er næsten ubegrænsede. Spørg forhandleren, hvor skrabet en model du kan få indregistret, og hvad han siden kan gøre for at fylde ekstraudstyr i din bil – med en klækkelig besparelse til følge.

BMW 5-SERIE      
Udstyr Fabriksmonteret Eftermonteret Besparelse
Læderkabine 47.000 kr. 25.000 kr. 47%
Navigationssystem Business 43.000 kr. 12.000 kr. 72%
Navigationssystem Professional 59.000 kr. 39.000 kr. 34%
4 stk. 18" BMW-fælge inkl. 42.000 kr. 19.000 kr. 55%
Aftageligt anhængertræk 20.000 kr. 10.000 kr. 50%
AUDI A6      
Udstyr Fabriksmonteret Eftermonteret Besparelse
Læderkabine Valcona 56.000 kr. 26.000 kr. 54%
Navigation med dvd 45.000 kr. 25.000 kr. 44%
Fartpilot 6.000 kr. 3.000 kr. 50%

Alle priser er inkl. montering.
Kilde: Audi Danmark, BMW Danmark og Terminalen i Egå pr. januar 2006.

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display