Kørselsgodtgørelse overhaler firmabil

BILER

Der er penge at hente for både medarbejder og arbejdsgiver ved at lade den ansatte i virksomheden køre rundt i sin egen bil – og få de kørte kilometer kompenseret af arbejdsgiveren. Det viser beregninger, som bilpriser.dk har foretaget.

Regnestykkerne viser, at især dieselbiler kan være en særdeles god forretning for medarbejderen, der får kørselsgodtgørelse, fordi dieselbilerne typisk er billigere i drift, men giver den samme godtgørelse per kilometer.

Omvendt er dieselbilen dyrere som firmabil, fordi medarbejderen beskattes hårdt af de høje anskaffelsesomkostninger uden at have direkte økonomisk glæde af den gode brændstoføkonomi. Samtidig skal virksomheden investere i et dyrere køretøj. Fordelen ved privat bileje er særlig stor for de medarbejdere, der har et forholdsvis lille privat kørselsbehov og ikke kører mere end 20.000 kilometer om året i embeds medfør.

De første 20.000 årlige kilometer dækkes nemlig skattefrit med 3,35 kroner per kilometer, og det vil i mange tilfælde betyde et regulært tilskud til medarbejderens privatejede bil, samtidig med at arbejdsgiveren slipper for at finansiere et helt nyt køretøj.

I et af eksemplerne vil en privatejet Skoda Octavia 1,9 TDi stationcar give ejeren en gevinst på knap 84.000 skattefrie kroner over tre år sammenlignet med en tilsvarende firmabil. I det samme regnestykke sparer virksomheden knap 56.000 kroner.

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display