Kør på ferie i firmaets firehjulstrækker

FINTE: De færreste ved, at det er muligt at køre privat i firmaets biler på gule plader. Men hvis du køber et dagsbevis hos Skat for 225 kroner i døgnet, kan du frit køre på ferie i chefens firehjulstrækker eller låne en kassevogn til at flytte med.

BILER

De seneste år har Skat slået hårdt ned på privat kørsel i varebiler, der er indregistreret til erhvervsmæssig brug. Hvis du bliver standset i en varebil, der ikke er betalt afgift af, og du ikke kan dokumentere, at kørslen sker i erhvervsmæssigt regi, kan ejeren af bilen risikere at skulle efterbetale afgiften et helt år tilbage plus en stor bøde. Der findes imidlertid en finte, hvor det er tilladt at bruge en varebil privat:

»De færreste kender til muligheden, men vi gør ofte kunder opmærksomme på, at den er der. Det kræver blot, at du køber et dagsbevis for 225 kroner hos Skat, der så at sige frikøber bilen i et døgn, så du må bruge den til privat kørsel,« fortæller Christian Falk-Hansen, advokat og partner i advokatfirmaet Tommy V. Christiansen.

Ved at købe et dagsbevis på Skat.dk må du køre alt det privat, du vil, i en varebil, der ellers ikke må bruges til privat kørsel. Det kan være chefens firehjulstrækker på gule plader, en varebil fra sælgerflåden, der måske står ubrugt i en weekend eller en ferie, eller en stor kassevogn, der til daglig kører for en tømrer eller et budfirma ...

Resten af artiklen er forbeholdt abonnenter, der kan logge ind herunder. Er du ikke abonnent, så KLIK HER OG FÅ ET SÆRTILBUD på 2 numre af Penge & Privatøkonomi for 99 kroner og få øjeblikkelig adgang til artiklen.

Download hele artiklen her

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display