Køb familiebilen brugt

Hurtigere afskrivninger, firmabiler med udløbne leasingaftaler og mindre, billigere biler presser brugtpriserne ned - specielt på de større familiebiler.

BILER

Det største værditab på din nye bil sker allerede, når du forlader forhandleren. Men efter afskeden med til salg-skiltet fortsætter nedslaget i prisen i et hastigt tempo de første år af bilens levetid, og det går hurtigere nu end for bare få år siden. Det giver større tab for sælgerne. Men hvis du leder efter en brugt bil, er det en stor fordel.

»Afskrivningen sker hurtigere nu, end den gjorde før. Tidligere gik der 4-5 år, før prisen blev halveret, men nu går der for mange bilmodeller kun omkring tre år,« siger Allan Skytte Christensen, der er forbrugerøkonom i bilejernes organisation FDM.

Det hurtigere værditab har flere forklaringer. For de små biler er der specielt to grunde: Den ene er, at priserne på nye små biler er faldet, og derfor skal brugt-priserne følge med ned for at være konkurrencedygtige. Den anden er, at der de seneste år er solgt mange minibiler, og udbuddet af brugte biler i den klasse derfor stiger ...

Resten af artiklen er forbeholdt abonnenter, der kan logge ind herunder. Er du ikke abonnent, så KLIK HER OG FÅ ET SÆRTILBUD på 2 numre af Penge & Privatøkonomi for 99 kroner og få øjeblikkelig adgang til artiklen.

Download hele artiklen her

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display