Køb den brugte bil lokalt

Der er ikke længere så mange penge at spare ved at købe den brugte bil i jylland, nogen gange er det østdanmark, som er billigst og andre gange er det Vestdanmark.

BILER

Hvis du handler vest for Storebælt, får du den brugte bil til en lavere pris. Sådan lyder et godt, gammelt staldtip udi brugtbilshandel. Men de tider er forbi. Det viser en omfattende prisundersøgelse, som BilBasen har foretaget.

Rent faktisk varierer prisforskellen på nyere brugte biler mellem de to landsdele med blot 1-2 procent, når bilens kilometerstand vægtes op mod prisen. Nogle gange er bilen en spids billigere i Østdanmark. Andre gange er det tilfældet i Vestdanmark.

“Internettet har udlignet prisforskellene mellem landsdelene. For nogle år tilbage lavede vi en lignende undersøgelse, der viste, at prisforskellen mellem Jylland på den ene side og Fyn og Sjælland på den anden side var på 8,6 procent. Nu er den under to procent.

Det betyder, at bilkøberne kigger på priserne i hele landet, når de køber bil, og køber der hvor den er billigst," siger Kenneth Andersen, administrerende direktør for Bilbasen.

I undersøgelsen har man analyseret de faktiske salgspriser i de første 10 måneder af 2010 for en række populære bilmodeller som Ford Mondeo, Peugeot 307, Toyota Avensis, Skoda Octavia og VW Passat. Og intet tyder på, at det billede vil ændre sig, for konkurrencen på brugtbilsmarkedet er benhård: "Forhandlerne er meget fokuserede på at være blandt de billigste på BilBasen.

Det er blevet en konkurrenceparameter at være øverst blandt søgeresultaterne, når prisen er afgørende, og det er i høj grad med at udligne priserne. Vi ser, at forhandlerne justerer priserne dagligt," siger Kenneth Andersen.

Læs også: 13 genveje til en billig ny bil og
Sådan bliver bilen gratis

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display