Jeg tror ikke, den bliver til bil igen

Michael Sønderstrup kan få erstatning for sin bil, der blev smadret af et væltet stillads. Men det er ikke alle, der er lige heldige.

BILER

Nattens storm har fået træer til at vælte og stilladser til at falde sammen. Og flere steder har det ødelagt biler og bygninger.

Det oplevede Michael Sønderstrup på nærmeste hold fra sin taglejlighed i Valby. Egentlig havde han og konen lagt sig til at sove, men det blev der sat en brat stopper for, da stilladset ude på bygningen rev sig løs.

“Da vi hørte braget, sagde jeg til min kone: ‘Gud ved med bilen?’ Og så hoppede jeg i tøjet, løb ned og kiggede ud af døren. Og der var det jo fuldkommen kaos,” fortæller han.

Boligblokken var pakket ind i et stillads, der havde revet sig løs, og nu væltede rundt ude på vejen. Derude stod familiens bil.

“Det stormede, og det bragede, og der faldt ting ned, så jeg gik op igen. Og så har vi ligget her over natten og gættet på, hvad der mon er sket med bilen,” fortæller han.

Politiet har forbudt familien at gå udenfor. Og det er da også noget nær umuligt, da stilladset blokerer hoveddøren. Så svaret fik de, da de så et billede af deres bil på en netavis.

“Jeg tror ikke, den bliver til bil igen på den måde, den er blevet molestreret,” siger Michael Sønderstrup.

Heldigvis har han kaskoforsikring, så han håber, han kan få en ny bil i stedet for den gamle Citroën Berlingo.

Men hvis bilen er skadet, og man ikke har en kaskoforsikring, så er man ilde stedt.

“Så skal man kunne gøre nogle ansvarlig for sådan en skade på bilen. Og blæsevejr er ganske vanskelig at gøre nogen ansvarlig for,” siger Tenna Westergaard, der er konsulent i Forsikringsoplysningen.

En del bilejere kan derfor stå med en totalskadet bil uden at kunne få erstatning.

Michael Sønderstrup ved bare, at han nu har en historie at fortælle til kommende familiefødselsdage.

“Ja, det har vi godt nok ikke prøvet før,” siger han i et grin.

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display