Invéster i en gammel klassiker

Efterspørgslen efter klassiske biler stiger. Flere og flere opdager, hvor relativt billigt det er at eje en klassisk bil, så man kan blive flot kørende uden at være millionær.

BILER

‘Side 1: Invéster i en gammel klassiker’

KLASSISKE BILER: Flemming Nyborg er ikke en helt almindelig bilforhandler. Han er indehaver af forretningen Beachwood Racing ved Børkop, som har specialiseret sig i klassiske biler. Og det går godt for hans forretning. De gamle klassikere fra bl.a. 1960’erne og 70’erne er en kategori af biler, som stadig flere danskere kaster sig over. For relativt få penge kan man nemlig køre i en unik og enestående bil, der holder værdien godt.

 

“I mine forældres generation købte man kun en sjov, klassisk bil, hvis man nærmest stod med pengene i hånden, men for en tre-fire år siden skete der noget: Nu er det min generation, der køber, og vi er mere indstillet på at have det sjovt, mens vi er her. Derfor køber mange på min alder en sjov bil, som de altid har drømt om, så snart de har mulighed for det,” fortæller han.

 

Han er 40 år og har en fortid som mekaniker hos BMW i Vejle, og i butikken ses mest tyske mærker, hvoraf originale Porsche 911’ere og åbne Mercedeser fra 60’erne altid kan sælges.

 

Selv kører han Ford Capri 2,8 med turbomotor, der er 100% original og af en serie på bare 200 stk. bygget i 1982.

 

»Folk har fundet ud af, hvor billigt det i virkeligheden er at eje en klassisk bil. Du taber jo ikke penge på en investering i en Porsche fra 60’erne eller lignende, så længe du passer godt på den,« fastslår bilforhandleren.

For en klassiker er det vigtigt, at den er original. Altså at bilen står nøjagtigt, som da den forlod fabrikken. Når kunderne kommer til Flemming Nyborg med ønsket om en bestemt model, sørger han mod et honorar for at opspore et flot og velkørende eksemplar af slagsen.

 

“Der ER stadig amatører, der finder biler og køber på internettet i Tyskland – eller endnu værre: i USA – og tror, at de gør et godt køb. Indtil de ser bilen …,” siger Flemming Nyborg, der konsekvent finder biler i Sydtyskland og Schweiz på grund af de saltfrie veje og det relativt store udbud.

‘Side 2: Invéster i en gammel klassiker’

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display