Her kan det svare sig at flexlease din motorcykel

Billeasing er efterhånden meget udbredt, men leasing af motorcykel halter efter. Se her, om det kan betale sig for dig at leje fremfor eje

  Foto: istockphoto.com  

BILER

Drømmer du om bare at kunne hoppe op på kværnen og drøne afsted ud i det blå? Så er du bestemt ikke den eneste. Det er desværre bare en rimelig pebret udskrivning, hvis du skal ud at investere i en ny, blank Kawasaki eller Harley Davidson. Men det er der råd for.

Det er faktisk muligt at flexlease din motorcykel. Og har du udset dig en af de dyre modeller, er det også en god forretning. Flexleasing egner sig nemlig til de motorcykler, der koster over 200.000 kr. inkl. registreringsafgift.

"Hele fidusen ved flexleasing er, at afskrivningen på motorcyklen er væsentligt mindre, når du har en motorcykel uden afgift kontra en med afgift. Hvis motorcyklens pris ligger på den anden side af 300.000 kr. inkl. afgift, så koster den måske 100.000 kr. uden afgift," siger Mark Johansson fra Focus Flex Leasing.

Ifølge ham kan værditabet på motorcyklen løbe op i 30 pct. for det første år alene.

Er der til gengæld tale om en motorcykel til f.eks. 150.000 kr., kan det ikke svare sig. Det skyldes, at både Skat og leasingselskabet skal have nogle penge, og så er det ikke længere en god forretning for dig.

Gør også op med dig selv, om motorcyklen skal være en langsigtet investering i fritid og hobby, du kan pille og skrue på i weekenden de næste mange år - eller om du for et enkelt år eller to gerne vil have en motorcykel, du kan køre nogle fede ture på. Har du planer om at beholde den i mange år, behøver du ikke tænke så meget på værditabet.

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display