Hellere brugt end bette

Danskerne køber så mange små biler, at vi vælter os i dem på brugtbilmarkedet. Det giver store værditab på de små biler, mens større biler holder værdien langt bedre. Så overvej at købe en større brugt bil frem for en lille ny - og få mere bil for pengene.

BILER

De helt små biler har været den store sællert hos forhandlerne de seneste år og tegnede sig i 2012 for 85 procent af de privates bilkøb. Og det har stor betydning, når de store generationer af små biler skal sælges på brugtbilmarkedet i de kommende år. Konsekvenserne kan allerede nu aflæses på prisudviklingen. »Der kommer så mange til salg, at vi vil opleve markante prisfald i år,« vurderer Morten Heuing, administrerende direktør for BilBasen og DBA Biler. BilBasens analyse viser, at der vil være et overudbud på op imod 25 procent for nogle modeller blandt de mindre biler.

Større og mere bil for pengene
Som bilkøber skal du altså forvente, at afskrivningen bliver høj på en ny, mindre bil, og det skal du tage med i dine overvejelser, hvis du er i markedet for at købe bil ...

Resten af artiklen er forbeholdt abonnenter, der kan logge ind herunder. Er du ikke abonnent, så KLIK HER OG FÅ ET SÆRTILBUD på 2 numre af Penge & Privatøkonomi for 99 kroner og få øjeblikkelig adgang til artiklen.

 

Download hele artiklen her

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display