Dumt at give mere end 12 kr. for benzinen

Godt nok er listeprisen oppe på 13 kroner for en liter benzin, men man snyder sig selv, hvis man giver mere end 12, mener forbrugerøkonom.

BILER

Benzinprisen er historisk høj, men selvom listeprisen nu er oppe på 13, kroner per liter, så bør du hurtigt kunne finde den billigere.

Det mener Allan Skytte Christiensen, der er forbrugerøkonom i FDM.

“Tit og ofte vil man kunne spare en krone til halvanden, ved at tanke de steder hvor der er priskrig, og på de tidspunkter, hvor det er billigt,” siger Allan Skytte Christensen.

Ifølge Allan Skytte Christensen findes der forskellige hjemmesider og applikationer, hvor man kan tjekke benzinprisen netop nu, så man kan slå et smut forbi på vej hjem fra arbejde.

Er du ikke lige på nettet eller har smartphonen inden for rækkevidde, så er der dog tommelfingerregler for, hvor det er billigst at købe benzin, og det er naturligvis der, hvor konkurrencen er størst, forklarer Allan Skytte Christensen.

“Det er der, hvor der typisk er flere tankstationer ved siden af hinanden, og det er i byerne og ved de store indfaldsveje,” forklarer han.

Han tilføjer, at motorvejen er det absolut sidste sted, man skal fylde vogntøjet, hvis man har sine spareskillinger kære.

Allan Skytte Christensen siger også, at man med fordel kan tanke før klokken ti om formiddagen og, at der rask væk er en 50’er at spare per tankfuld og op til 1.500 kroner om året, hvis man følger hans simple regler.

FDM’s benzinpristjekker hedder slet og ret benzinpriser.dk.

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display