Din firmabil kan give kæmpe skattesmæk

Aktuel skattesag kan få afgørende indflydelse på pengepungen for ansatte med firmabil.

BILER

Titusindvis af folk, hvis arbejdsgiver stiller en firmabil til rådighed, kan have et stort skattesmæk i vente.

I dag nyder mange bilister i leasede firmabiler godt af, at de kun bliver beskattet af den pris, som leasingfirmaet har betalt for bilen. Det skyldes, at leasingfirmaerne kan købe biler med en lavere registreringsafgift end private og firmaer. Det skriver Jyllands-Posten.

Men det er endnu uvist, om den lukrative ordningen får lov at fortsætte.

Skatterådet behandler i øjeblikket en sag, hvor et leasingfirma har bedt om et bindende svar på, om man kan bruge leasingfirmaernes lavere grundlag for indregistreringsafgift, når brugeren af firmabilen skal beskattes.

Og sagens afgørelse kan enten ende med, at mange firmabilbrugere får et skattesmæk, eller at de, der i øjeblikket beskattes af bilens listepris, fremover vil blive beskattet for et lavere beløb.

“Det kunne der godt blive tale om, hvis mindstebeskatningspriserne ikke må anvendes. Men omvendt kan afgørelsen også ende med, at de firmabilbrugere, som støtter sig til lovbemærkningerne, kommer ned på den lave beskatning,” siger Lars Ahlbom, fuldmægtig i Skatteministeriet, til Jyllands-Posten.

Peter K. Svendsen fra rådgivningsfirmaet KPMG mener, at der er behov for klare regler på området.

“Leasingfirmaerne giver mulighed for, at en bil kan leases ud med et lavere beskatningsgrundlag, end hvis bilen var købt hos en forhandler. Men det kan være et spørgsmål om fortolkning af regler. Vi har brug for klare regler for beskatningsgrundlaget fra Skat,” siger han til Jyllands-Posten.

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display