Dieselbiler skal køre længere

Omkostningerne ved at eje en dieselbil stiger fra nytår, og det rykker ved, hvornår en dieselbil betaler sig frem for benzin. Fremover skal du køre flere tusinde kilometer længere om året, før diesel er det bedste køb.

BILER

To bilmodeller står og skinner om kap hos forhandleren. De ligner hinanden, og den eneste forskel er, at den ene har en benzinmotor, og den anden en tank til diesel.

Hvilken model, du bør vælge, afhænger af, hvor mange kilometer du kører om året og ikke mindst, hvordan dit kørsels­mønster ser ud. For generelt er dieselbilerne ofte dyrere i indkøb, og i nogle tilfælde er dieselbilerne ligeledes dyrere at sende til service på værkstedet. Til gengæld er diesel billigere end benzin på tanken, og bilen kører længere på en liter brændstof. Merprisen på en dieselbil tjener du altså først ind ved at køre et vist antal kilo­meter. Tommelfingerreglen fra Skatteministeriet har indtil videre været, at du mindst bør tilbagelægge 16.000 kilometer årligt på asfalten, før det kan betale sig at skifte fra en benzinudgave til en pendant i diesel ...

Resten af artiklen er forbeholdt abonnenter, der kan logge ind herunder. Er du ikke abonnent, så KLIK HER OG FÅ ET SÆRTILBUD på 2 numre af Penge & Privatøkonomi for 99 kroner og få øjeblikkelig adgang til artiklen.

Download hele artiklen her

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display