Delebilsklubber slår de store spillere på prisen

Der er flere måder at komme til delebiler på, men de lokale klubber er langt billigere end de store delebilsvirksomheder.

  Foto: istockphoto.com  

BILER

Delebiler kan være et både billigt og praktisk alternativ til egen bil, afhængig af hvor meget du kører. Skal du ikke bruge en bil hver dag, og kører du i snit under 15.000 km om året, så er en delebil måske noget for dig.

I de større byer er det ikke længere ualmindeligt at støde ind i de ofte små, lidt spraglede delebiler, der går på omgang blandt en flok brugere. Men inden du hopper ind i den nærmeste delebil, er det vigtigt at se sig for, da de store etablerede delebilsvirksomheder er betydeligt dyrere end lokale delebilsklubber. Det viser en undersøgelse af danske delebilskoncepter, som det finansielle prissammenlignings-site, Mikonomi.dk, har foretaget.

”På trods af store depositum og indmeldingsgebyrer er de lokale delebilsklubber uden tvivl den billigste løsning, hvis du er på udkig efter en delebil,” forklarer Jeanette Broe, kommunikationskoordinator for Mikonomi.dk.

Spar mere end 40 pct.
Vælger du en lokal delebilsklub kan du spare tæt på 45 pct. i forhold til de store delebilsfirmaer. Kører du eksempelvis 10.000 km om året er gennemsnitsprisen ca. 4.500 kr. om måneden hos de store firmaer, men kun omkring 2.500 kr. i delebilsklubberne.

Ofte er depositum og indmeldingsgebyr noget større i de mindre delebilsklubber, men forskellen er hurtigt dækket af den årlige besparelse, du kan opnå – og derefter er det penge direkte i lommen.

”De fordelagtige priser, der er at finde hos de lokale delebilsklubber, er naturligvis geografisk begrænset, men hvis der er en chance for at begrænse sine transportomkostninger i et sådant omfang, er der ingen grund til ikke at undersøge dine muligheder i lokalområdet,” fortæller Jeanette Bro.

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display