Danmark er EUs dyreste land

En ny undersøgelse fra EU's statistikkontor viser, at Danmark er det dyreste land i EU. Især når det gælder mad og brændstof.

BILER

Det er ikke så mærkeligt, at mange tager til Sunny Beach i Bulgarien og brænder pengene af.

Danmark er samlet set EU’s dyreste land at leve i, mens Bulgarien er EU’s billigste.

Det viser en undersøgelse, som EU’s statistikkontor, Eurostat, har foretaget.

De har målt på forbrugernes købekraft i medlemslandene, og resultatet er at de danske forbrugere er de EU-borgere, der samlet set får mindst for pengene.

Mere præcist er Danmark 43 procent dyrere at leve i end det gennemsnitlige EU-land.

Når det gælder mad og ikke-alkoholiske drikke, betaler danskerne hele 67 procent mere end den gennemsnitlige EU-borger. Og det kan ikke betale sig at gå mere ud og spise i stedet, for her ligger Danmark også i top med hotel- og restaurantpriser, der ligger 53 procent over gennemsnittet.

Når det gælder el-, gas- og brændstofpriser indtager Danmark igen en dyr førsteplads med priser, der ligger hele 75 procent over EU-gennemsnittet.

Telepriskrigen har dog sat sit aftryk. “Kommunikation” er det eneste område, hvor Danmark er relativt billig – her ligger de danske priser 17 procent lavere end gennemsnittet.

Begge ikke-EU-landene Norge og Schweiz ligger dog over Danmark i undersøgelsen på flere områder og i det samlede resultat.

Kilde: Eurostat

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display