Billeasing: Det er billigst at lease bilen

Leje eller eje? Tja - hvis du vil være flot kørende i en stor BMW eller Mercedes, så er der rigtig mange penge at spare ved at lease, men også biler i den mere fornuftige prisklasse er billigere at lease frem for at købe.

BILER

Du sidder hos bilforhandleren og er tæt på at få udleveret nøglen til drømmebilen, men skal du takke ja til at lease den, eller skal du forbi banken eller realkreditselskabet for at skaffe pengene?

Ifølge vores analyse bør du ikke tøve med at sige ja til en leasingaftale:

Dyre biler fra BMW og Mercedes er markant billigere at lease frem for at købe, her er besparelsen på op til 5.000 kroner om måneden. For mellemklassebiler er det også en fordel at lease med en månedlig besparelse på ca. 2.000 kroner om måneden. Mens det for de helt billige biler til under 150.000 kroner er lidt billigere at lease, idet der her kan spares ca. 300-500 kroner om måneden.

Vi har i vores beregninger taget udgangspunkt i listeprisen, hvis man alternativt køber bilen. Kan man opnå store rabatter ved køb, kan det være mindst lige så attraktivt af købe frem for at lease. Men det vil være sværere at opnå de samme rabatter på køb, som der indirekte gives gennem leasingaftaler.

To slags leasing

Det er muligt at lease dels gennem bilforhandleren, dels gennem et leasingselskab. Men den største fordel for private opnås som hovedregel gennem de bilforhandlere/importører, der er ejet af bilproducenten. Det gælder specielt Mercedes og BMW/Mini.

Næsten alle andre bilforhandlere formidler leasing gennem enten deres eget finansierings/leasingselskab eller gennem en samarbejdspartner.

Generelt er privatleasing i stærk vækst i Danmark, og den øgede konkurrence blandt leasingselskaber og forhandlere vil givetvis byde på attraktive kampagnetilbud, i takt med at flere og flere leasingselskaber åbner for privatleasing.

Hvis udgangspunktet var ens for leasing og køb, så ville det på grund af momsforholdene ikke være billigere at lease frem for at købe (der er ikke moms på renter og afdrag ved køb, men det er der på leasingydelsen).

Når vores analyse viser det modsatte, så kan det alene tilskrives meget store rabatter på de leasede biler.

Det fremgår tydeligt af vores analyse, at især BMW og Mercedes er markant billigere at lease frem for at eje. Og det skyldes altså den ganske betragtelige rabat, som disse to importører indregner i deres leasingkontrakter. De er ikke meget for at afsløre deres forretningshemmeligheder, men beregninger viser, at rabatterne i leasingkontrakterne er ganske betydelige – i størrelsesordenen 20% eller mere.

Her spiller den høje danske registreringsafgift på 180% ind som aktiv medspiller. En rabat på leasingbilen fra fabrikken på 30.000 kroner bliver til 105.000 kroner i samlet rabat, når registreringsafgift og moms medregnes.

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display