Bilguiden 2010: Forudsætninger

Totaløkonomien i hver enkelt bil er beregnet ud fra alle udgifter ved at købe en bil, køre 45.000 kilometer og eje den i tre år.

BILER

 

TOTALUDGIFT

I den totale udgift pr. km indgår brændstof, vedligeholdelse, ejerafgift, forsikringspræmie, finansiering og værditab.

PRIS

Alle nybilspriser er opgivet inklusive 3.680 kroner i leveringsomkostninger.

VEDLIGEHOLDELSE OG SERVICE

Vi medregner alle de udgifter, der indgår i bilproducentens foreskrevne serviceeftersyn inden for de første tre år og 45.000 kilometer. Serviceprisen finder vi frem til enten ved at tegne en serviceaftale eller ved at betale serviceeftersynet på traditionel vis. Her omfatter omkostningerne de nødvendige dele, arbejdsløn og moms. Vi opererer med et landsgennemsnit for arbejdslønnen.

Vedligeholdelsesomkostningerne indeholder desuden udgifter til et skift af alle fire dæk, udskiftning af et sæt bremsebelægninger for og bag, forlygtepærer samt et sæt viskerblade. brændstofpriser: 92-oktan-benzin: 10,82 kroner/liter. 95-oktan-benzin: 10,88 kroner/ liter, 98-oktan-benzin: 11,31 kroner/liter og diesel: 9,15 kroner/liter.

EJERAFGIFT

Den årlige ejerafgift fastsættes ud fra bilens brændstofforbrug.

FORSIKRING

Forsikringspræmien er Topdanmarks ansvars- og kaskoforsikring “Bil Elite”. Den forudsætter, at forsikringstager er fyldt 30 år og enten har kørt på billigste pristrin hos Topdanmark i et år og samtidig haft tre sammenhængende år uden skader eller har mindst otte års anciennitet og i dag kører på en fastprisordning for elitebilister hos et andet forsikringsselskab med højest en skade de seneste tre år.

Præmien er årlig og gælder prisområde C. Ved ansvars- og kaskoskader er kilometer og er baseret på, at der alene er tegnet bilforsikring i Topdanmark.

FINANSIERING

Vi regner med en udbetaling på 20 procent, og at stiftelsesomkostningerne udgør 1.500 kroner plus 1 procent af ejerpantebrevets pålydende. Den pålydende rente er 6 procent pro anno, og rentefradragets værdi er 33,3 procent. Lånet afvikles i løbet af de tre år, vi ejer bilen.

Bilbasen.dk

Afskrivning: Tallene er beregnet af eksperter fra Bilbasen. Der er tale om en afskrivningsvurdering af tre år gamle biler, der har kørt 45.000 km. Bilerne sælges i ren handel til en bilforhandler i stand A. Udgangspunktet er de såkaldte basispriser, og der er ikke givet rabat på nyprisen. Se mere på www.Bilbasen.dk.

 

 

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display