Bilguiden 2009: Forudsætninger

Totaløkonomien i hver enkelt bil er beregnet ud fra alle udgifter ved at købe en bil, køre 45.000 kilometer og eje den i tre år.

BILER

Totaludgift:

I den totale udgift per km indgår brændstof, vedligeholdelse, ejerafgift, forsikringspræmie, finansiering og værditab.

Pris:

Alle nybilspriser er opgivet inklusive 3.680 kroner i leveringsomkostninger.

Vedligeholdelse og service:

Vi medregner alle de udgifter, der indgår i bilproducentens foreskrevne serviceeftersyn inden for de første tre år og 45.000 kilometer. Serviceprisen finder vi frem til enten ved at tegne en serviceaftale eller ved at betale serviceeftersynet på traditionel vis. Her omfatter omkostningerne de nødvendige dele, arbejdsløn og moms. Vi opererer med et landsgennemsnit for arbejdslønnen.

Vedligeholdelsesomkostningerne indeholder desuden udgifter til et skift af alle fire dæk, udskiftning af et sæt bremsebelægninger for og bag, forlygtepærer samt et sæt viskerblade.

Brændstof:

Vi har regnet med følgende brændstofpriser: 92-oktan-benzin: 8,87 kroner/liter. 95-oktan-benzin: 8,93 kroner/ liter, 98-oktan-benzin: 9,22 kroner/liter og diesel: 7,72 kroner/liter.

Ejerafgift:

Den årlige ejerafgift fastsættes ud fra bilens brændstofforbrug.

Forsikring:

Forsikringspræmien er Topdanmarks ansvars- og kaskoforsikring “Bil Elite”. Den forudsætter, at forsikringstager er fyldt 30 år og enten har kørt på billigste pristrin hos Topdanmark i et år og samtidig haft tre sammenhængende år uden skader eller har mindst otte års anciennitet og i dag kører på en fastprisordning for elitebilister hos et andet forsikringsselskab med højst en skade de seneste tre år. Præmien er årlig og gælder prisområde C. Ved ansvars- og kaskoskader er selvrisikoen 3.236 kroner. De oplyste præmier gælder et årligt kørselsbehov på 14.001-20.000 kilometer og er baseret på, at der alene er tegnet bilforsikring i Topdanmark.

Finansiering:

Vi regner med en udbetaling på 20 procent, og at stiftelsesomkostningerne udgør 1.500 kroner plus 1 procent af ejerpantebrevets pålydende. Den pålydende rente er 11,25 procent pro anno, og rentefradragets værdi er 33,3 procent. Lånet afvikles i løbet af de tre år, vi ejer bilen.

Ikke alle er med:

Cadillac, Corvette, Ferrari, Maserati, Mercedes, Seat og Smart er af forskellige årsager ikke med i bilguiden.

Anbefalede artikler

Cxense Display