Benzinpriserne eksploderer

Benzinpriserne rammer nu det højeste niveau i to år. Fredag steg benzinen med hele 23 øre og diesel med 19 øre.

BILER

Det er på rekordtid blevet endnu dyrere at fylde bilen med benzin. Fredag steg prisen for en liter benzin nemlig med hele 23 øre. Ekspert forventer, at benzinpriserne vil stige yderligere i 2011.

Årsagen til den store stigning er, at olie afregnes i amerikanske dollars, og netop den valuta er meget høj for tiden, så derfor smitter det af på benzinprisen du betaler på tankstationen. Det skriver DR.dk.

“Det går rigtigt stærk i Asien, i Kina og selv i USA og vores naboland Tyskland begynder væksten så småt at komme i gang. Og det sætter sig i benzinprisen,” siger Arne Lohmann Rasmussen, chefanalytiker i Danske Bank til DR.dk.

Det er ikke kun benzin, der er steget. Også dieselprisen er hoppet i vejret med 19 øre. Og der er ikke udsigt til at benzinen bliver billigere i det nye år, for det vurderes, at priserne vil holde sig på et højt niveau i hele 2011.

Faktisk kan man forvente, at prisen på en tønde olie og dermed prisen på benzin bliver endnu højere til næste år, vurderer chefanalytikeren.

“Når vi taler om olie, så kan vi måske komme op og runde 100 dollar per tønde i 2011. Og vi ligger lige omkring 85 dollar nu,” siger han til DR.dk.

Det absolut højeste benzinpriser så man i 2008 i forbindelse med oliechokket. Her nåede prisen for en liter benzin helt op på 12 kroner. Så høje priser skal man dog ikke frygte i 2011.

“Der kørte verdensøkonomien på alle cylindre for fuld kraft. Det gør den stadigvæk ikke, det er primært Asien, der trækker i dag,” siger Arne Lohmann Rasmussen til DR.dk.

Kilde: DR.dk

 

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display