10 ting du SKAL vide om firmabilen

Højsæsonen for firmabiler er over os, men nye beskatningsregler ændrer på spillereglerne. Alligevel kan firmabilen stadig være et attraktivt valg for dig. Vi har samlet de vigtigste råd, tips og tricks.

BILER

1. Hvornår er der tale om en firmabil?

Der er tale om en firmabil, når du har mulighed for at køre privat i en bil, som din arbejdsgiver betaler og stiller til rådighed for dig. Du beskattes af råderetten over firmabilen, og skatten er den samme, uanset hvor meget du kører privat i bilen.

Beskatning af firmabiler på papegøjeplader og gule plader sker efter samme regler som almindelige personbiler.

Da specialindrettede varebiler ikke er egnede til privat kørsel, bliver de ikke firmabilsbeskattet. Der gælder særlige regler for specialindrettede varebiler, der betyder, at du undtagelsesvis kan bruge bilen til små private ærinder - for eksempel hvis du kører forbi købmanden på vej hjem. Anderledes forholder det sig med varebiler, der ikke er specialindrettede og dermed kan være egnede til privatkørsel ...

Resten af artiklen er forbeholdt abonnenter, der kan logge ind herunder. Er du ikke abonnent, så KLIK HER OG FÅ ET SÆRTILBUD på 2 numre af Penge & Privatøkonomi for 99 kroner og få øjeblikkelig adgang til artiklen.

Download hele artiklen her

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display