Vildledning: Firma fiflede med børneopsparing

Selskabet Norden brød markedsføringsloven og kaldte noget en børneopsparing, som slet ikke var en børneopsparing, siger Forbrugerombudsmand.

BANK

Danskerne skal have en bombesikker garanti for, at deres penge på børneopsparinger ikke forsvinder ud i den blå luft, hvis banken krakker.

Det fastslår Forbrugerombudsmanden, som langer ud efter finansieringsselskabet Norden, der har forbrudt sig mod loven og forklædt ‘investeringer i konvertible obligationer’ som børneopsparinger.

Dermed var ‘opsparingen’ slet ikke en opsparing – og derfor ikke omfattet af den normale indskydergaranti, der giver pengene tilbage, hvis banken går konkurs.

“Virksomheder som ønsker at bruge betegnelsen ‘opsparing’ i forbindelse med børneopsparing eller lignende, må gøre det på en så klar måde, at interesserede ikke tror, at opsparingen eller investeringen er omfattet af de særlige regler om indskydergaranti, der gør, at opsparingen i et vidt omgang er sikret, selvom banken for eksempel går konkurs”, udtaler forbrugerombudsmanden Henrik Øe.

Norden stopper nu sin kritisable markedsføring, lyder det.

Tags

Anbefalede artikler