Vi har mistet tillid til banken

BANK

Danskerne har mistet tiltro til deres bankrådgivere og søger i stedet uvildig vejledning hos private rådgivere. Således har flere private rådgivningsfirmaer oplevet en voldsomt stigende interesse fra folk, der vil have en unuanceret gennemgang af blandt andet deres pensionsordninger og lån.

Flugten fra bankrådgiverne skyldes især usikkerhed som følge af finanskrise, tvangsauktioner og svært gennemskuelige lån. Og så har en række bankskandaler også skræmt kunderne, mener Forbrugerrådet.

“Generelt har danskerne stor tiltro til deres bank, men den tillid har fået nogle alvorlige ridser i lakken i den senere tid,” siger afdelingschef Vagn Jelsøe. Forbrugerrådet har også lagt mærke til den stigende interesse og mener ikke, at udbuddet af uvildig rådgivning modsvarer den voksende efterspørgsel, hvorfor Forbrugerrådet foreslår en offentlig rådgivningsservice, der kan hjælpe danskerne med deres store økonomiske beslutninger.

Og så vil man have indført en certificeringsordning gennem Finanstilsynet, så hvervet finansiel rådgiver" bliver en beskyttet titel, som man kender det fra England. “Vi synes, det er uheldigt, at den person, du møder i banken, kalder sig rådgiver, når vedkommende er en sælger”, siger Vagn Jelsøe.

Tags

Cxense Display