Vi dropper energiforbedringerne

Selv om den tilsyneladende eneste rigtige måde at tænke på er grøn, ser det ud til, at færre danskere vil udskifte vinduer eller isolere huset i forhold til sidste år for at opnå større energibesparelser i hjemmene.

BANK

Ifølge en brancherapport fra Institut for Konjunktur-Analyse (IFKA), som Bolius Boligejernes Videncenter har gennemgået, har 50.000 danske husstande planer om at udskifte vinduer i år, mens 23.000 vil isolere. Det er et samlet fald på 39 procent i forhold til sidste år, hvor henholdsvis 90.000 og 30.000 havde tænkt sig at skifte vinduer og isolere.

Den økonomiske krise og nervøsitet for fremtiden får skylden for det store aftag i de grønne tanker. Bolius mener, at energirenoveringsprojekter ofte kan være så omfattende, at det er svært for den enkelte boligejer at overskue – også, når tilbagebetalingstiden skal regnes med. Derfor slår man fra Bolius#2019 side på, at der mangler motivationsfaktorer, før der kommer gang i energirenoveringerne.

Hvis du er i tvivl, om dit hus trænger til en overhaling med glasuld eller energibesparende vinduer, er det en god idé at kigge nærmere på din varmeregning. Lyder den på mere end 15.000 kroner om året, bør du ty til handling. Det bør du også, hvis dit hus er fra før 1980. Har du købt hus inden for de senere år, kan du også på energimærket se, hvad der anbefales af forbedringer.

Tags

Anbefalede artikler