Supermarkedskæde vil åbne en bank

Fremover kan man ikke blot købe mælk og rugbrød, men også åbne en opsparingskonto i Coops butikker.

BANK

Køb ind til aftensmaden og overfør huslejen ved kasse 1. Scenariet kan snart blive til virkelighed i dagligvaregiganten Coops mange butikker, skriver Børsen.

Hvis det står til koncernens bestyrelse, vil Coop i samarbejde med FDB opkøbe en bank. Butikker som Fakta, Kvickly, Irma og Brugsen skal så fungere som pengeinstituttets filialer.

- Der er rigtigt mange byer, der mister posthuse og bankfilialer, og vi har allerede overtaget posthuse mange steder, siger Coops bestyrelsesformand Lasse Bolander.

- Vi har jo alligevel åbent hver dag, så hvorfor ikke købe en bank og drive filialer i butikkerne. Der står ikke nogen steder, at vi kun skal drive dagligvarehandel.

De sidste fem år har Coop kørt med overskud – sidste år lå det på 545 millioner kroner. Det har givet koncernen mulighed for at foretage opkøb uden at skulle låne særligt mange penge. Coop og FDB har løbende opkøbt selvstændige købmænd og vil hellere end gerne købe endnu en dagligvarekæde.

- Jo større markedsandel vi har, jo lavere indkøbspriser får vi, og vi skal befinde os i den helt rigtige ende af prisskalaen, lyder det fra bestyrelsesformanden.

Sagen er bare, at det bliver sværere og sværere at finde supermarkeder, der kan opkøbes.

- Derfor kigger vi på alt muligt, siger Lasse Bolander. Coop har tidligere solgt forsikringer til kunder og går nu med planer om at genoplive tilbuddet.

Detailhandelseksperten Bruno Christensen roser bank-ideen og påpeger, at flere koncernen i udlandet allerede driver et pengeinstitut – blandt andet den svenske møbelkæde Ikea.

- Netop i de her år, hvor den finansielle sektor er handicappet, er der ingen tvivl om, at en organisation som Coop kan få en stor rolle at spille, siger han til Børsen.

Coops konkurrent Dansk Supermarked har foreløbigt ingen planer om en lignende investering.

Kilde: Børsen

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display