SU-lån er billig genvej til egen bolig

Studerende, der senere ønsker at købe sin egen bolig, bør bruge SU-lånet til at få et superbilligt boliglån.

  Foto: istockphoto.com  

BANK

Er du studerende og på SU, men tøver med at optage SU-lånet på 2.897 kroner om måneden, så er der en rigtig god grund til at takke ja til lånet alligevel. Pointen er, at SU-lånet, både mens du studerer, men især mens du betaler det tilbage, er det suverænt billigst lån, du overhoved kan optage.

Billigt boliglån

Planlægger du at købe din egen bolig, når du en gang er færdig med at studere og har fået et godt job, så kan du ved konsekvent at spare pengene fra SU-lånet op hver måned på en opsparingskonto ende med at have rigeligt med penge til udbetaling, indretning og flytning. Men det kræver, at du er disciplineret og ikke lader dig friste af at bruge pengene.

Regnestykket er enkelt. Studerer du i 5 år og sparer du 2.897 kroner (2012-sats) op om måneden. Så har du med renter cirka 178.000 kroner til rådighed. Du har selvfølgelig også en gæld på lidt mere end det, men med 178.000 kroner på lommen har du fint råd til at betale en god udbetaling på en ejer- eller andelsbolig.

Rentetab på 14.000 kroner

Renten på SU-lånet, når du studerer, er i øjeblikket 4 procent. På fem år løber den samlede gæld op i cirka 192.000 kroner. Det koster dig altså alt i alt cirka 14.000 kroner at have råderet over 178.000 kroner. Det kan isoleret set ikke betale sig. Men virkeligheden er, at du ikke behøver skulle ansøge om lån til udbetalingen i banken, som den måske afslår. Og samtidig er renten, i den periode du afbetaler på lånet, aktuelt kun 0,75 procent.

Bundlinjen er, at du ender med at få et superbilligt boliglån, da renten på et boliglån uden sikkerhed er cirka 12 til 15 procent. Så hvad du helst? Have et lån til sølle 4 procent under studietiden og 0,75 procent bagefter, eller et dyrt lån, når du er færdig, der aktuelt koster 12-15 procent?

Tags

Anbefalede artikler