Spar penge på dit bankvalg

Vores modelfamilie kan spare 50 procent i rente og gebyrer ved at vælge den billigste frem for den dyreste af de 41 banker i vores undersøgelse.

BANK

‘Side 1: Spar penge på dit bankvalg’

En epoke er forbi. For første gang i seks år er det ikke en internetbank, der er Danmarks billigste. Det viser årets store bankguide, hvor vi undersøger, hvor meget en modelfamilie skal betale for at være kunde i landets største banker.

 

De seneste år har internetbankerne Basisbank og SkandiaBanken sat sig på de øverste pladser, men det er slut nu. I stedet er det Bonusbanken med filialer i Herning og Ikast, der er trukket i den gule førertrøje.

 

Det koster vores modelfamilie 11.299 kroner om året at være kunde i Bonusbanken, og det er næsten 2.000 kroner mindre end i Basisbank, hvor det koster 13.143 kroner. SkandiaBanken er ikke med i undersøgelsen.

 

Ifølge Henrik Juul, som er lektor ved Handelshøjskolen i København og har et udbredt kendskab til den finansielle sektor, skyldes det blandt andet, at der er kommet mere åbenhed om bankernes priser. Via Penge & Privatøkonomis og senest pengepriser.dks fokus på området, har kunderne fået et bedre sammenligningsgrundlag, når de skal vælge banker. Og det har motiveret de traditionelle banker til at skære i gebyrerne.

 

Blandt bankfolk er der også en anden forklaring på, hvorfor internetbankerne har mistet lidt af pusten. Flere peger på, at internetbankernes lave priser hidtil har tjent som en slags åbningstilbud.

 

“Internetbanker har kørt med en lav prispolitik for at komme ind på markedet,” siger direktør John Christiansen fra SEB, som tidligere var en internetbank, men nu har åbnet traditionelle bankfilialer.

 

Bankguiden viser da også, at internetbankernes markedsførende priser er ved at rinde ud. Basisbanken formår kun lige at snige sig ind i top 10, og Nykredit Bank, der også er en rendyrket internetbank, lander helt nede som nummer 27.

 

SkandiaBanken er ikke med i årets bankguide, fordi banken kun yder boliglån med sikkerhed i op til 85% af boligens værdi. Og det er ikke nok, når modelfamilien har brug for at få 95% af boligen finansieret med lån.

 

Et dyrt smil
Arbejdernes Landsbank indtager sidstepladsen i vores bankguide. Her skal modelfamilien betale 17.707 kroner om året for at være kunde. Det er 6.408 kroner mere, end familien skal betale i Bonusbanken.

 

Der er således igen i år stor prisforskel på den billigste og dyreste bank, og det bør motivere flere til at skifte bank. Men det er der ingen grund til at tro, at der er ret mange, der vil. Ifølge Bjarne Jensen, der driver analyse- og konsulentvirksomhed med fokus på den finansielle sektor, er det nemlig ikke prisen, der er den afgørende faktor for kunders bankvalg.

 

“Som kunder cykler vi gerne den halve by igennem for at spare 50 øre på mælken, men når det kommer til banker, er vi mindre kritiske. Her gælder det i højere grad om at føle sig godt behandlet,” siger Bjarne Jensen.

‘Side 2: Spar penge på dit bankvalg’

Tags

Anbefalede artikler