Slut med nulrente: Ny låneplatform tilbyder dig en bedre rente end bankerne

Vil crowdlending kunne true bankverdenen?

  Foto: istockphoto.com  

BANK

Crowdlending, sociale lån eller peer-to-peer-lån, hvor private låntagere og -givere finder hinanden på en online platform uden om banken, er nu for alvor blevet veletableret i Danmark, og det kan måske blive en hård konkurrent til banksektoren.

Virksomheden Better Rates har siden august som de første i Danmark virket som en online platform, der har givet danskerne mulighed for at låne og udlåne penge til hinanden. Virksomheden har på kun tre måneder allerede fået 500 private kunder, som tilsammen har givet låneansøgninger for hele 11 millioner kroner. 

”De danske forbrugere får nu glæde af, at deleøkonomien også er kommet til den finansielle verden. Med crowdlending, som er udbredt i både USA og England, fjerner vi bankens fordyrende mellemled og lader private långivere og låntagere finde hinanden på vores platform,” siger Marc Rossing, der er direktør i Better Rates.

Få et årligt afkast på op til 15,99 pct.

Crowdlending har den kæmpe fordel, at privatforbrugere vil kunne få et langt større afkast for deres investeringer, end man ville gøre i en almindelig bank. Samtidigt kan du låne penge for en rente, der er lavere, end den er i bankerne, og dermed er crowdlending en fordel, ligemeget om du skal låne eller investere.

”Har du en opsparing i banken, behøver du ikke længere finde dig i nul-rente på dine indlån, men kan investere dem og få et bruttoafkast på mellem 6,99 pct. og 15,99 pct. om året. Låntagere kan samtidig opnå en lavere, fast rente på deres lån pa? ned til 6,99 pct. p.a., da vores crowdlendingplatform har færre omkostninger end banken, som har store udgifter til personale, filialer, håndtering og regulering,” siger Marc Rossing.

Spred din risiko

Når der bliver ansøgt om et lån, kan du som investor investere ned til 100 kr. i det lån. Better Rates kreditvurderer og godkender alle låneansøgere, hvorefter de individelt modtager en kredit-score. Denne score bruges af Better Rates til at fastlægge renten på det enkelte lån.

”Som investor giver crowdlending mulighed for, at du kan øge dit afkast og samtidig få en god spredning af risiko. Der er transparens i forhold til de låntagere, du udlåner til, ligesom du kan minimere risikoen ved at sprede dine udlån over en lang række låntagere. I udlandet ser vi også, at crowdlending er en måde at diversificere sine investeringer på - f.eks. nedbringe volatiliteten i forhold til aktier og få et godt og stabilt afkast,” siger direktør Marc Rossing.

Sikkert lån

Det har taget to år at få stablet Better Rates på benene, herunder udviklingen af platformen og implementeringen af kreditvurderingsprocesserne, som skal bruges til at sikre låntager og långiver. Better Rates bliver drevet med tilladelse fra Finanstilsynet.

Crowdlending kendes også fra England og USA, hvor det indtil nu har haft stor succes. Den mest kendte virksomhed i England hedder Zopa, og i USA er det LendingClub. 

 

Tags

Anbefalede artikler