SF-ordfører: Drop Danske Bank

Danske Banks høje partistøtte til Venstre og Konservative er et problem,mener SFs skatteordfører, Jesper Petersen. Han opfordrer til boykot.

BANK

SF’s skatteordfører og partiledelsesmedlem Jesper Petersen vil have sine politiske allierede til at boykotte Danmarks største bank.

Folketingskandidaten henviser til, at storbankens over en million kunder med bankens blå partistøtte er med til at betale de borgerliges valgkamp:

“Alle, der ønsker en ny regering, skal tage med i deres overvejelser, om de virkelig vil være kunder i en bank, som giver penge til de borgerlige. Hvis man gerne vil have en ny regering, må det da være bittert, at ens gebyrer og renter bliver brugt til at holde de borgerlige ved magten,” siger Jesper Petersen til Berlingske Tidende.

Finanssektorens Forening til Støtte af et Sundt og Konkurrencedygtigt Erhvervsliv (FFKE), via hvilken Danske Bank leverer sin partistøtte, gav sidste år omkring to millioner i partistøtte. Pengene blev overvejende givet til borgerlige partier.

Banken ønsker hverken at kommentere SF’s udmelding eller fortælle, hvor mange af foreningens støttekroner, der kommer fra Danske Bank.

Venstres gruppeformand, Kristian Jensen, mener, SF skal holde igen med den slags kommentarer:

“Jesper Petersen burde pakke de skingre opfordringer væk. Fagbevægelsen indrykkede sidste år annoncer til en værdi af 100 mio. kr., men derfor anbefaler jeg da ikke de 40 procent af fagbevægelsens medlemmer, der stemmer borgerligt, til at melde sig ud,” siger han til Berlingske Tidende.

Kilde: Berlingske

Tags

Anbefalede artikler