Send og modtag penge uden gebyrer

En ny service tilbyder valutaomveksling og forsendelse af op til 20 globale valutaer - danske kroner er netop blevet en del af servicen.

  Foto: istockphoto.com  

BANK

Forestil dig, at du skal sende penge til din onkel i USA. Normalt vil du gøre det gennem din bank, hvilket med de fleste danske bank-løsninger vil koste fra 40 kroner og opefter pr. transaktion. Forestil dig nu, at du kan gennemføre samme transaktion helt gratis. Det er realiteten med den nye virksomhed Bitreserve, som grundlæggende vil ændre vores syn på penge.

"Vi vil være en global platform for værdi, hvor du som bruger kan sende, modtage og veksle alle mulige værdier ganske gratis," siger virksomhedens operationelle direktør Jorge Pereira.

Services som Paypal og Transferwise har meget af samme funktion som Bitreserve, men forskellen er, at de stadig tager et lille gebyr pr. transaktion. Det gør Bitreserve ikke. Her er ifølge Bitreserve ingen gebyrer, spreads mellem købs- og salgspriser eller andre skjulte omkostninger for dig som forbruger.

Grunden til den gratis service er, at Bitreserve i modsætning til konkurrenterne bruger bitcoins til at håndtere pengene. Bitcoins er en ny type digital valuta. Den lever kun på nettet og har tidligere været i søgelyset, fordi den er meget volatil – værdien af valutaen svinger dermed meget over tid. Denne udfordring har Bitreserve dog taget hånd om. Når du således sætter bitcoins ind på din konto i deres system, så kan du her veksle dine bitcoins med det samme til dollar, euro eller nu også kroner. Dine penge bliver dermed frosset i den af de 20 valutaer, som du ønsker, og dernæst kan du overføre dem direkte til den nævnte onkel i USA på hans konto inde i systemet.

"Bitcoins muliggør et helt nyt finansielt system. At overføre penge mellem to konti er i realiteten blot at sende data, hvilket ikke koster noget i dag. Derfor bør det heller ikke koste noget at veksle eller sende penge for dig som forbruger," siger Jorge Pereira fra Bitreserve.

Firmaet tjener dog stadig penge på øvelsen. Når du således har penge stående på din konto i Bitreserve, så vil selskabet på sigt geninvestere pengene i sikre statsobligationer, hvilket giver selskabet et afkast på den likviditet, som de har stående på de mange konti inde i servicen – præcis som nutidens banker gør og altid har gjort.

Indtil videre er 19.000 privatpersoner kunder i Bitreserve, mens over 100 mindre og store virksomheder bruger servicen. På ugebasis håndterer virksomheden dog allerede 100.000 transaktioner, mens den 10 måneder gamle virksomhed rejste cirka 70 millioner kroner i funding tidligere i år.

Tags

Anbefalede artikler