Saml dine indlån og udlån

Er du i besiddelse af et iskoldt overblik, er det en stor økonomisk fordel at samle alle ind- og udlån på den samme konto.

BANK

Har du også en eller flere opsparingskonti, en budgetkonto, et forbrugslån, et boliglån og så måske en kassekredit eller lønkonto med kassekredit? Hvis svaret er ja, så har du store besparelser i udsigt.

Det er nemlig rasende uøkonomisk og helt unødvendigt at have så mange konti. Det mest optimale er at have én konto til det hele, og det uanset om du har fast ejendom eller ej.

Der er flest penge at spare, hvis du har friværdi i din faste ejendom. Her er det bedst at få lavet én prioritetskredit med en så lav rente som overhovedet muligt og så køre alle andre opsparinger, PBS-træk og lån ind over den samme konto.

Der er tusindvis af kr. at spare hvert år, viser eksemplet ved siden af, hvor alle bankkontiene, undtagen de skattebegunstigede pensionskonti, er samlet til én konto. Har du ikke fast ejendom eller kun en begrænset friværdi, så bliver renten på en samlet kassekredit lidt højere end for den viste prioritetskredit.

Men du kan gennem hårde forhandlinger, og/eller ved at vælge et af de pengeinstitutter i vores årlige bankguide, der tager de laveste renter, opnå en fornuftig rente.

Lav et lille regnestykke
Men pointen ved kun at have én konto er ikke alene renten. Det drejer sig også i høj grad om, at det er dyrt at “låne” penge af sig selv via banken. Udfordringen er, at det er nemt at miste overblikket, når alt er samlet i ét. S

å inden du kaster dig ud i det enkle liv med én konto, skal du først have orden i økonomien, overblik over dit månedlige budget og frem for alt viljen til at styre konsekvent gennem en lidt højere kompleksitet. Belønningen er lavere renteudgifter og øget fleksibilitet.

Tags

Anbefalede artikler