Sådan tjener du mere på din opsparing

Danskerne går glip af tusindvis af kroner i renteindtægt, fordi deres opsparing er placeret forkert.

BANK

Med en minimal indsats og uden at påtage sig yderligere risiko.

Sådan kan de fleste danskere sørge for, at deres opsparing i banken kaster lidt mere af sig i renteindtægt. Det mener økonom i Nykredit, Johan Juul-Jensen.

- Det kan være en god strategi at have penge i banken, hvis man eksempelvis ikke har appetit på aktier og værdipapirer, men man bør i det mindste ulejlige sig med at forrente sine penge bedst muligt, siger Johan Juul-Jensen.

En analyse fra Nykredit viser, at danskerne aldrig har haft så mange penge i banken som nu. Faktisk hele rekordhøje 792 milliarder kroner, eller 142.000 kroner pr dansker lyder opsparingen på, og her er ikke medregnet de efterlønsudbetalinger, der startede 1. april.

Til trods for den rekordhøje opsparing, så er det bekymrende, at danskerne ikke gør sig flere tanker om, hvordan deres opsparing i banken bliver forrentet, mener Johan Juul-Jensen.

Tjek hvor meget du kan få i rente på en opsparingskonto

De fleste af den 792 milliarder store opsparing er nemlig placeret som indskud på anfordringskonti, hvor renten typisk er tæt på nul. De fleste danske indlånere kan med fordel flytte deres opsparing til højrentekonti og få en samlet fortjeneste på flere milliarder.

- En person med en opsparing på 250.000 kr. kan tjene 3.125 kr. før skat ved at indsætte pengene på en opsparingskonto med et års binding og en rente på 1,75 procent, frem for at have dem stående på en lønkonto med en rente på 0,50 procent.

Hvis man binder opsparingen i yderligere tre år kan man tjene 15.454 kroner ekstra, hvis man vælger en opsparingskonto med en rente på 2,5 procent frem for en lønkonto.

- En lønkonto til løbende udgifter og uventede regninger i den nærmeste fremtid behøver for de fleste ikke at indeholde mere end 20.000 eller 30.000 kroner, vurderer Johan Juul-Jensen.

Kilde: Nykredit

Tags

Anbefalede artikler