Sådan beskytter du din netbank mod hacker-angreb

De virtuelle tyve har knækket koden til at stjæle fra din netbank. Men med det rette bolværk kan du gøre arbejdet sværere for hackerne

  Foto: istockphoto.com  

BANK

I dag har de fleste danskere adgang til deres bank via computer eller mobil. Men i takt med antallet af brugere stiger, følger angrebene med. Fra 2011 til 2012 steg antallet af indbrud drastisk, og sidste år blev således det værste år siden indførelsen af NemID med 6,3 millioner stjålne digitale kroner.

De gode gamle dage uden netbankindbrud er derfor forbi. Både herhjemme og i vores nabolande er netbanken kommet under massivt pres, og det er vigtigere end nogensinde før, at du beskytter dig mod cybertyve. 

Vær opmærksom på dine koder og spam-mail

Som privatperson er du heldigvis dækket gennem dit pengeinstitut, hvis uvedkommende bryder ind i din netbank. Der findes en lang liste af ting, som du kan gøre, for at sætte et bolværk op til dine værdier. De inkluderer blandt andet at skifte adgangskode jævnligt, at slette spam-mails uden at åbne dem og aldrig at give andre dine koder og personlige oplysninger over mail eller chat. Så slipper du for at blive et nummer i den kedelige statistik. 

Sådan bryder hackeren ind

Indbrud i netbanken foregår ved, at en hacker kopierer dine personlige koder, der identificerer dig som bankkunde. Herefter logger han på netbanken som dig. Kopieringen af dine oplysninger sker typisk ved hjælp af et spionprogram, som du uden at vide det er kommet til at hente ned på din computer.

Gode råd, så du kan undgå hackerangreb mod din netbank

Vi har samlet 8 gode råd, som kan beskytte din netbank mod ubudne gæster:

  1. Skift adgangskode jævnligt.
  2. Brug et antivirusprogram, der opdateres automatisk og altid er slået til.
  3. Installer sikkerhedsopdateringer automatisk på din computer.
  4. Slet spam-mails uden at åbne dem.
  5. Få Explorer, Firefox eller andre browsere til at spørge dig, inden de overfører filer til din computer.
  6. Opgiv aldrig personlige oplysninger over mail eller chat.
  7. Lav en kode til dit trådløse netværk, så andre ikke kan logge på uden.
  8. Lav jævnligt sikkerhedskopier af dine filer. 

Tags

Anbefalede artikler