Sådan får du den bedste indlånsrente

Dine bankkonti lider under lave renter. Med lidt snilde kan du få bedre vilkår og flere penge på bankbogen.

  Foto: istockphoto.com  

BANK

Aktier og obligationer er forbundet med risiko:  Hvis du investerer alle dine sparepenge uheldigt, kan du stå tilbage med hatten i hånden, efter markedet har ædt dine penge. Af den grund og pr. tradition vælger mange danskere at lade deres opsparing blive stående i banken.

Som investering kan det umiddelbart virke som en dårlig idé at lade pengene samle støv på bankbogen: Indlånsrenterne er omkring 0,0 pct. på tæt ved halvdelen af alle privates indlån på helt almindelige bankbøger. 

Det står i modsætning til tidligere tider, hvor indlånsrenterne var højere. Men da renteafkastet bliver påvirket af flere udefrakommende faktorer kan det alligevel være en fornuftig idé at lade pengene blive stående i banken.

Med det skrevet: Det er altid dejligt at få en få en højere indlånsrente, og det er slet ikke umuligt at få.

Undersøg markedet

Som med alle andre investeringer kræver en højere indlånsrente, at du undersøger markedet. Du skal være klar over, hvilke behov du har, og hvilke produkter de forskellige banker tilbyder.

Spil bankerne ud mod hinanden

Når du har fundet dit produkt, kan du med fordel ringe til en gammel ven: Din indre kræmmer. For at få den bedre rente kan du nemlig forsøge at forhandle med bankerne og med fordel prøve at spille pengeinstitutterne ud mod hinanden. I mange tilfælde giver forhandlinger med både gulerod og tommelskruer gode resultater, men vil bankerne ikke danse, kan du jo vælge at søge videre eller tage det bedste tilbud. 

Bind pengene i banken

Pengeinstitutterne har generelt ikke lyst til at hæve renterne på konti, hvor du kan trække hele indeståendet ud i morgen. Så for at få hævet indlånsrenten kan du vælge at binde pengene i en kortere eller længere periode med et aftaleindlån, der generelt har en højere rente end for eksempel din lønkonto. Her skal du selvfølgelig være opmærksom på, at du ikke binder dine penge i længere tid, end du kan undvære dem. 

Tags

Anbefalede artikler