Så mange penge har vi på bankbogen

Danskerne har på et år i gennemsnit sat 2.000 kroner ind på bankbogen. Der er flere penge på kontoen i forhold til sidste år.

BANK

Bankbøgerne vokser herhjemme, for danskerne sætter masser af penge ind på kontoen.

På et år har hver dansker i gennemsnit sat 2.000 kroner ind på bankbogen. Det viser tal fra Danmarks Nationalbank, skriver TV2 Finans.

“Det er ikke mærkeligt i betragtning af, hvor alvorlig en krise, vi har været igennem. Rigtig mange har valgt at polstre økonomien, så der var noget at stå imod med, hvis man for eksempel skulle blive arbejdsløs”, siger privatøkonom i Danske Bank, Las Olsen, til TV2 Finans.

De ekstra penge på bankbogen kommer ikke, fordi danskerne har skiftet bøfferne ud med havregrød. Der kommer nemlig mere i lønningsposen.

“Under krisen er vores disponible indkomst steget samtidig med, at vores forbrug er faldet, og vi er blevet ved med at optage flere realkreditlån. Resultatet har været en betydelig stigning i bankindeståender”, forklarer Las Olsen.

Lige nu står der 772,7 milliarder kroner på danskernes konti, hvilket i gennemsnit giver hver dansker 178.000 kroner på bankbogen.

Kilde: TV2 Finans.

Tags

Anbefalede artikler