Renterne stiger på grund af uvidenhed

Eksperter kommer med årsag til, hvorfor vi betaler så forskellige procentsatser i rente.

BANK

Banken spinder guld på danskernes ligegyldighed om privatøkonomien. Jo mindre man går op i brevene med tal, jo højere bliver renten. Det skriver 24timer onsdag på baggrund af en undersøgelse fra Forsikring og Pension.

Her har 3.000 deltaget, og resultaterne er nedslående for en gennemsnitlig dansker med en gæld på 527.000 kroner. Hvis altså vedkommende hører til gruppen med den laveste finansielle forståelse.

For den type dansker betaler i gennemsnit 7.600 kroner mere i rente om året end en person med nøjagtigt samme gæld og høj grad af finansiel forståelse. Førstnævnte er ifølge Forsikring og Pension ganske enkelt for dårlig til at forhandle renter og holde styr på regningerne.

Sammenlign alle bankernes renter

“Hvis man ikke ved så meget om finansielle forhold og ikke interesserer sig for det, så kan man let komme i økonomisk uføre,” siger Jan V. Hansen fra Forsikring og Pension til 24timer.

Ifølge en ekspert i privatøkonomi, Gustav Juul, bliver det ganske enkelt sværere og sværere at forstå privatøkonomien med de mange nye typer lån, der er kommet på markedet.

Tags

Anbefalede artikler