Pas på opsparing med lang opsigelse

Mange pengeinstitutter tilbyder renter på helt op til 3,5 procent, hvis du er villig til at binde pengene i op til tre år. Men pas på.

BANK


Skal du have parkeret nogle hundrede tusinde kroner på en højrenteopsparing til en god rente, er der mange muligheder på bankmarkedet i øjeblikket.

Fælles for disse gode tilbud er, at jo længere, du binder pengene, desto højere rente bliver du lovet.

Visse pengeinstitutter tilbyder bindingsperioder på helt op til 3 år og renter på op til 3,5 procent. Du kan finde de bedste tilbud på markedet på penge.dk eller via www.mybanker.dk. Men inden du kaster dig over de bedste tilbud, skal du lige være opmærksom på en række betingelser.

Variabel rente

Nogle pengeinstitutter tilbyder en fast rente i hele perioden andre tilbyder en variabel rente. Begge typer kan vise sig at blive en fordel og en ulempe.

Hvis renten stiger, vil det være ærgerligt at have bundet pengene i lang tid til en ufordelagtig rente, modsat vil det være, hvis renten falder.

Dog tyder alt på, at der vil komme rentestigninger, da det aktuelle niveau er historist lavt og at renterne – i takt med at krisen aftager – forventes at ville stige.

Gå derfor efter opsparingskonti med variabel rente og ikke for lang bindingsperiode.

Strafrente

Har du bundet pengene i lang tid, og ønsker at bruge nogle af dem før bindingsperioden udløber, er det muligt at hæve pengene helt eller delvist, men det koster typisk en strafdekort på 1 procent. Det kan nemt æde det meste af den forventede renteindtægt op.

Bind derfor ikke pengene for langt tid, og opret eventuelt flere konti, så nogle bindes i kortere tid og andre i længere tid.

Obligationer

Har du behov for at placere mere end et par hundrede tusinde kroner i mere end et år, bør du overveje at investere i obligationer. Renten er ikke så meget bedre, men en del af afkastet vil komme som skattefri kursgevinst, hvis du køber obligationer med en kuponrente på 2 procent og en kurs under 100.

Sørg for, at løbetiden ikke er mere end et par år. Hvis renten stiger vil du kunne genplacere pengene til en bedre rente, når obligationerne udløber. Tal med dit pengeinstitut om mulighederne.

Du kan selv købe obligationer via din netbank.

Bankpakke udløber

Vær også opmærksom på, at Bankpakke 1 udløber den 30. september i år.

Det er muligt, at den forlænges, men hvis du er meget forsigtig, bør du ikke binde beløb på mere, end hvad der svarer til 100.000 euro (cirka 750.000 kroner) til længere end den 30. september.

Hvis bankpakken ikke forlænges, kan renterne til den tid stige, da pengeinstitutterne vil være nødt til at tiltrække indlån.

Tags

Anbefalede artikler