Nytænkende sparegris til kontantløse familier

Økonomi for familiens mindste: Digital sparegris med tilhørende app gør økonomi og opsparing til barneleg.

  Foto: istockphoto.com  

BANK

Kender du det? Det er weekend, og det er igen tid til at give dine børn lommepenge. Du stikker hænderne i lommen, men opdager, at du som sædvanligt ikke har hverken mønter eller sedler på dig. Til gengæld har du MobilePay på mobilen, netbank på computeren og et kreditkort i pungen – desværre modtager dine børns sparegris ingen af delene.

Indtil nu.

ERNIT er nemlig en ny type sparegris, der giver børn finansiel viden om digitale penge via en app, som er forbundet med en nyskabende sparegris til børneværelset. Et system som de danske grundlæggere bag produktet selv har savnet i deres hverdag.

”Mine tre børn får lommepenge for at hjælpe til derhjemme, men hver gang måneden er omme, står jeg uden kontanter. Det gør det svært for mine børn at spare op og tage lommepenge­begrebet alvorligt,” siger en af grundlæggerne bag ERNIT, Mads Tagel.

Sådan fungerer grisen

ERNIT består af en fysisk sparegris og en app. Via app’en kan forældre, bedsteforældre og andre barnlige sjæle overføre digitale penge direkte fra app’en ned i børnenes sparegris. Barnet sætter selv et finansielt mål i app’en, som der skal spares op til.

Ernit kan via lys­ringen i sparegrisens snude følge, hvor langt der er til målet. Er lys­ringen halvt fyldt, er barnet halvvejs, mens en fyldt tryne er lig 100 procent. Dit barns opsparingsønsker tastes nemt ind i app’en og kan være alt fra en fodbold og en dukke til en cykel eller en gave til en af bedsteforældrene.

Tags

Anbefalede artikler